#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

#کوهنوردان_آزادصفه

این وبلاگ به منظور برقراری ارتباط با دنیای کوهنوردی طراحی شده است

گزارش صعود به قلل اورین و کمال و سبلان

شهرستان خوی : بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهرستان استان آذربایجان غربی بعد از مرکز استان، ارومیه بوده و دومین شهر مهم استان آذربایجان غربی به حساب می‌آید جمعیت شهرستان خوی طبق سرشماری سال (۱۳۹۵) برابر با۳۴۸٬۶۶۴نفر، که ازاین تعداد ۱۹۸٬۸۴۵نفر ساکن شهر خوی هستند . 


کوه اورین :  با ارتفاع 3500 متر در کنار روستای «حصار» در فاصله 35 کیلومتری غرب شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی بین دشت الند و دره قطور مشرف بر جلگه خوی واقع گردیده است. این کوه در عرف محلی به نامهای «ذکی داغ» و «ملامحمد داغ» نیز معروف است و در 15 کیلومتری مرز ایران و ترکیه واقع شده است. این کوه از طرف مشرق به شهرستان خوی منتهی می شود و تا روستای «حصار بدلان» راه ماشین رو وجود دارد که تا روستای پسک جاده آسفالته و از آنجا به بعد خاکی است. روستای بدلان آخرین روستای ماشین رو است. اهالی روستای بدلان ترک زبان و روستای حصار کرد زبان  می باشند.     پناهگاه خانه کوه اورین در روستای حصار قرار داردو گنجایش آن حدود 70 تا 80 نفر است و برق دار می باشد. در صعود به کوه اورین مشکل درگیری با سنگ و صخره وجود نداشته و صعود به سهولت انجام می پذیرد. اورین دارای دو قله است: اورین کوچک با ارتفاع 3417 متر و اورین بزرگ با ارتفاع 3500 متر که دارای طبیعتی  زیبا ومصفی هستند. در مسیر صعود و در ارتفاعات، دریاچه های کوچک و زیبایی قابل رویت هستند ( به زبان ترکی به این دریاچه ها یا بهتر بگوییم آبگیر ها «گل» یا «جل» گفته میشود و به محلی که دریاچه ها واقع شده اند «گل لر» یا «جل لر» می گویند).

  زمان لازم برای صعود از روستای حصار یعنی ضلع غربی 4 الی 5 ساعت با گروه بزرگ است.از بالای قله کوههای کشور ترکیه و در صورت صاف بودن هوا کوه معروف آرارات را می توان دید.


قله کمال (سهند) : این قله به ارتفاع 3707 متر از سطح دریا بلندترین نقطه در سلسله جبال سهند می باشد و در بین کوهنوردان به کمال داغی شهرت دارد . این قله   در شمال روستای چیچکلو ، جنوب شرقی روستای مشهور لیقوان و درجنوب روستای ثمر خزان قرار گرفته است . متوسط بارش منطقه بین 400 الی 500 میلیمتر بوده که اکثراً در ماههای سرد سال و اوایل بهار به صورت برف در دامنه های آن انباشته می شود . رودخانه رفتوچای که یکی از سرچشمه های رودخانه قزل اوزن می باشد از این قله سرچشمه میگیرد . این رودخانه شعباتی چند از دشت شاه یوردی دریافت داشته و به سمت جنوب جاری می شود . رودخانه سعید آباد چائی از جبهه شمالی این کوه سرچشمه گرفته و پس از مشروب ساختن روستاهای ثمر خزان متنق ایرانق و سعید آباد در نهایت به تلخه رود می ریزد حجم سالانه این رودخانه در حدود 67/9 میلیون متر مکعب می باشد . دامنه های شمالی قوچ گلی با شیبی ملایم و به وسیله کوههای یانوق داغ ( کوه سوخته ) به جلگه تبریز منتهی می گردد . این کوهها بین 500 الی 600 متر ارتفاع دارد و در بعضی از قسمتهای آن کشت گندم وجود هندوانه و نخود به صورت دیم رواج دارد . در جبهه شمالی سهند کوههای بویوک داغ ، لیقوان داغ ، برکت داغی ، دمیرچی داغ ، زری داغ ، الوان داغ ، موتال داغ و قوچ گلی داغ واقع شده اند که مشرف به جلگه تبریز و بستان آباد می باشند .



قله سبلان : ترکی آذربایجانی . ساوالان)، از کوه‌های مرتفع ایران است که در شمال غرب این کشور و در استان اردبیل قرار دارد. سبلان سومین قله بلند ایران پس از دماوند به ارتفاع ۵۶۷۱ متر و علم کوه به ارتفاع ۴۸۵۰ متر، یک کوه آتشفشانی غیرفعال است و این کوه در مرحله فومرولی قرار دارد. ارتفاع قله این کوه ۴۸۱۱ متر است و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد. سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس  مورد توجه گردشگران است. همچنین برخی کوه سبلان را محل بعثت پیامبر ایران (زرتشت می‌دانند. نمونه‌ای از ان در کتاب چنین گفت زرتشت؛ اثر نیچه مشاهده می‌شود که به پایین آمدن زرتشت از کوه سبلان اشاره کرده‌استو از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد می‌شود.


گزارش برنامه : طی 9 روز ((از تاریخ چهار شنبه 10 مرداد ماه 97 الی جمعه 19 مرداد ماه 97 )) برنامه منظم و طراحی شده موفق شدیم بر فراز بام استانهای آذر بایجان غربی قله زیبای "اورین" و روز جمعه 12 مرداد ماه 97 و روز یک شنبه 14 مرداد 97 قله کمال سهند بام آذربایجان شرقی و در ادامه سفر روز چهارشنبه و پنج شنبه 17 و 18 مرداد 97 قله بی نظیر سبلان ایستاده و سرود ای ایران را به یاد همه همنوردان بخوانیم . در طول سفر گردش در مناطق دیدنی و طبیعت زیبای مناطق خالی از لطف نبود . بازدید از پل معلق و استفاده از زیپ لاین مشکین شهر از جازبه های هیجانی برنامه بود . در راه برگشت از برنامه خبر آسمانی شدن همنورد عزیزم استاد "احمد معرفت" پیشکسوت بزرگ کوهنوردی ایران شیرینی همه برنامه را از یادمان برد و کام همه ما را تلخ کرد افتخار این صعود ها تقدیم به روان پاک استاد معرفت روحشان شاد .


برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب را کلیک کنید 

 

ادامه مطلب ...

گزارش صعود به قله فردای قیامت دنا

تا کی به امید قیامت باید نشست ؟؟؟

بر خیز تا قیامتی به پا کنیم 


منطقه آبسپا : مرز شرقی منطقه حفاظت شده دنا از شمال شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا شروع می‌شود. از مهم‌ترین پاسگاه‌های محیط بانی می‌توان محیط بانی خاریدون، محیط بانی روستای کره محیط بانی اب سپاه و میمند را نام برد. منطقه حفاظت شده دنا به‌عنوان یک ذخیره‌گاه زیست‌کره با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۸۲۱ هکتار در جنوب غربی کشور در استان کهگیلویه و بویر احمد واقع شده است. از سوی دیگر در دامنه‌های جنوبی دنا دره‌های متعددی وجود دارد که پر از چشمه کوچک و بزرگ است.و یکی از دره های بسیار زیبا و شگفت دره فردای قیامت میباشد که تازیر کاسه قله پوتک ادامه دارد و ارتفاع قله "فردای قیامت"(به روایت مردم محلی علت نامگذاری این قله این است که اگر از این مسیر به طرف قله بروی تا فردای قیامت هم به قله نمیرسید) 4006 میباشد و بسیاری از این چشمه‌ها از زیر برف می‌جوشند و از دامنه‌های پرشیب دنا سرازیر می‌شوند و پس از پیوستن به یکدیگر رودخانه‌های سرد، شیرین و زلال بشار و خرسان را تشکیل می‌دهند.

گزارش برنامه : طی دو روز برنامه بسیار سنگین و (عبور از دیواره های کاملا فنی و آبشار های بلند که بایستی از مسافتی طولانی آبشارهارا دور میزدیم) همراه با سه همنورد دیگر از گروه کوهنوردی مانوش سمیرم موفق شدیم از پایین دره فردای قیامت از منطقه جنوبی غربی رشته کوه دنا و از روستای آبسپاه و با مجوز از محیط بانی منطقه سیسخت و پاسگاه آبسپا به قله فردای قیامت صعودی موفق داشته باشیم .

صعود به قله فردای قیامت از جبهه جنوبی روستای آبسپا و از تنگه زیبا و صعب العبور فردای قیامت برای اولین بار همراه با گروه کوهنوردی مانوش سمیرم انجام شد .  بنا به گفته محیط بانی منطقه فقط یک گروه از اصفهان موفق شدند از بالای دره و از کاسه پوتک روی آبشارها رول زده و فرود آمدند ولی تا کنون هیچ گروه کوه نوردی بخاطر طولانی و سختی مسیر اقدام به صعود از پایین دره تا قله از این مسیر را نکرده است .این موفقیت بزرگ را به گروه مانوش سمیرم بخصوص همنوردان عزیز همراه آقایان عباس اسدی و غلامرضا افشاری و اسکندر بهرامی تبریک میگم با آرزوی صعودهایی برتر... 

 

نمایی از تنگه فردای قیامت تا خط الراس غربی رشته کوه دنا 




 برای مشاهده بقیه عکسها ادامه مطلب را کلیک کنید 

ادامه مطلب ...