آئین رونمائی از کتاب «سرما قاتل خاموش»

رئیس فدراسیون در «خانه‌کوه‌نوردان»
 آئین رونمائی از کتاب «سرما قاتل خاموش»
 
 
شامگاه سه‌شنبه ۲۶ آذر ماه ۹۲ طی مراسمی در «خانه کوه‌نوردان تهران» آئین رونمائی از کتاب وزین «سرما قاتل خاموش» با حضور رئیس جدید فدراسیون برگزار شد ... متن کامل+عکس در پایگاه خبری فدراسیون
 

و عاقبت منتشر شد





نحوه تهیه کتاب از طریق پست:

مبلغ 9500 تومان (هزینه کتاب + هزینه پست سفارشی) را به شماره کارت 6274.1211.4843.1646  بنام فرید عباسی دزفولی، بانک اقتصاد نوین واریز کنید و مشخصات خود ، آدرس و شماره پیگیری را به شماره 09166031292 ارسال کنید تا کتاب از طریق پست برای شما ارسال شود.

شماره کارت : 6274.1211.4843.1646

شماره تلفن : 09166031292

ضمنا میتوانید  در شهرهای مختلف به نماینده های ما مراجعه کنید:

اهواز :

 1- غلامرضا رادمنش 09166159882

 2- فروشگاه کوهنوردی تاراز – خیابان امام – پاساژ سیتی سنتر ، طبقه اول . تلفن : 2239429  - 09163181181

دزفول :

خیابان آفرینش  - تقاطع شریعتی – جنب پاساژ سعید – دفتر بیمه توسعه – نکایندگی نعمت راد – تلفن : 2249262 – 09166421416

تهران :

انجمن پزشکی کوهستان – دکتر مساعدیان – 22633819 -  09121910105

 

 

 

 

 

"سرما قاتل خاموش" بزودی منتشر میشود


"سرما قاتل خاموش"

بزودی منتشر میشود

عاقبت بعد از بیش از ده سال زحمت،مطالعه،تحقیق و تدریس در زمینه پزشکی کوهستان بسیار خوشحالم که به اطلاع دوستان برسانم: بزودی کتاب "سرما قاتل خاموش"که بحث مفصلی در مورد هیپوترمی در کوهستان است منتشر می شود.

این کتاب که 120 صفحه دارد توسط انتشارات ایران سنجش در قطع رقعی منتشر شده و به شناسایی ، پیشگیری و درمان یکی از اصلی ترین عوامل مرگ و میر و آسیبهای کوهنوردی در سالهای اخیر که همان کاهش دمای بدن یا هیپوترمیا میباشد می پردازد.

کوهنوردی و سکوت رسانه ای


کوهنوردی و سکوت رسانه ای

کوهنوردی و رشته های تابعه آن مثل سنگنوردی، صعودهای ورزشی، دوچرخه سواری کوهستان و ... جزء پر مخاطب ترین و فراگیر ترین رشته های ورزشی کشور است که در تمام کشور و در تمام سنین و قشرها ی متفاوت طرفدار دارد به جرات میتوان گفت که هیچ ورزشی نداریم که ورزشکاران آن اینچنین سنین متفاوتی داشته باشند.اما آنچه جای تاسف دارد عدم بها دادن به این رشته توسط مسولین رسانه ملی در تمام سطوح است ما حتی در رادیو ورزش که شبکه تخصصی ورزش است یک برنامه تخصصی که به کوهنوردی در سطح حرفه ای بپردازد نداریم و تک برنامه های موجود(علی رغم ارزشمندی آنها) فقط در سطح برنامه های طبیعت گردی عام بدون توجه به کلیت این رشته است مثل برنامه رادیو کوهستان و کوله پشتی که در ساعات پر مخاطب هم پخش نمی شوند. حال سیما و رسانه های نوشتاری که جای خود دارند. حتی حوادث کوهستان هم به جز مورد اخیر -که به دلایل مختلف بازخورد رسانه ای پیدا کرد- نیز یا پوشش داده نمی شوند یا به جای صفحات ورزشی مورد توجه خبرنگاران صفحات حوادث قرار میگیرند. این در حالیست که مخاطبان این رشته از خیلی از رشته ها که برنامه ثابت در رسانه ها یا حتی همین رادیو ورزش دارند بسیار بیشتر است. گرچه در این کشور در سطح بودجه و رسانه توجه همه  به فوتبال است و کاری هم نمی شود کرد ولی میبینیم که در بین سایر رشته های غیر فوتبالی، کوهنوردی علی رغم مخاطبان و جاذبه های بسیار مورد ظلم واقع شده و مغفول مانده. امید است جامعه کوهنوردی کشور در تمام سطوح برای مجاب کردن رسانه های تصویری، شنیداری و نوشتاری برای پرداختن به این رشته  تلاش کنند.

در این راستا زمستان گذشته این نامه با امضای اینجانب دکتر مساعدیان و جناب رضا زارعی به رادیو ورزش نوشته شد که علیرغم قول مساعد تا کنون هیچ باز خوردی نداشته است این نامه را جهت اطلاع همگان منتشر میکنم شاید تلاش بیشتر دوستان و راهکار های پیشنهادی آنها منجر به نتیجه دلخواه برای ورزش کوهنوردی گردد.

بنام  خدا

مدیریت محترم شبکه رادیویی ورزش – جناب آقای نبیری  - با سلام و احترام

همانگونه که مستحضرید ورزش کوهنوردی با هزاران نفر علاقه مند یکی از ورزشهای پر طرفدار در سطح کشور می باشد که همه ساله افراد زیادی به این رشته و رشته های جانبی آن شامل سنگ نوردی طبیعی، صعودهای ورزشی، دوچرخه سواری کوهستان و... می پردازند. 

کوهنوردان کشورمان  سالانه علاوه بر صعود به ارتفاعات کشور، برنامه های بسیاری نیز در قلل مرتفع جهان اجرا کرده اند، که متاسفانه هیچگاه آنگونه که باید و شاید به آن پرداخته نشده است و سهم ورزش کوهنوردی از برنامه های رسانه ملی نزدیک به صفر بوده است. از آنجا که رادیو ورزش به عنوان یک رسانه تخصصی به کلیه رشته ها می پردازد حداقل مطالبه کوهنوردان و سایر ورزشکاران رشته های وابسته، داشتن برنامه ای در زمینه ورزش کوهنوردی در این رادیو و در ساعت های پر مخاطب روز است، که به ورزش کوهنوردی به صورت حرفه ای بپردازد و پاسخگوی نیاز های این رشته و طرفداران آن باشد. 

پرداختن به مسائل فنی و اجرایی این رشته می تواند باعث پیشرفت و گسترش این رشته ورزشی در کشور شود که علی رغم سلامت، غیر مسابقه ای بودن و فراگیر بودن آن در کشور بین آحاد مردم جامعه کماکان مظلوم ترین رشته ورزشی در رسانه ملی است.

مسائل مربوط به کوهنوردی در کشور کم نیستند، از آن جمله است: آموزش، امداد و نجات، صعودهای ورزشی (سنگ نوردی داخل سالن)، مسائل زیست محیطی، هیمالیا نوردی، صعودهای داخلی، طبیعت گردی، کوهپیمایی، مسائل اجرایی و ... که پرداختن به این مسائل ضمن برآورده کردن آرزوی جامعه کوهنوردی می تواند برنامه ای جذاب و پرمخاطب برای رادیو ورزش فراهم کند.

لازم به یادآوری است هم اکنون تنها برنامه رادیو ورزش در زمینه کوهنوردی رادیو کوهستان است که ضمن احترام و ابراز علاقه وافر به این برنامه باید گفت این برنامه صرفا یک برنامه عمومی در زمینه طبیعت گردی و در ساعتی کم مخاطب (6 صبح روز جمعه) است که به هیچ عنوان نمیتواند پاسخگوی نیازهای جامعه کوهنوردی باشد.

امیدوارم هم کاری شما منجر به تولید برنامه ای گردد که پاسخگوی خیل عظیم دوستداران این ورزش گردد.

پیشاپیش از بذل توجه جنابعالی صمیمانه تشکر میکنم.


     دکتر فرید عباسی                  دکتر حمید مساعدیان                     رضا زارعی

 


فرودهای پر حادثه


فرودهای پر حادثه


در این لحظات سخت و آزار دهنده که هیچ کاری هم از دستمان بر نمی آید شاید به استناد سخن حضرت مولانا کوشش بیهوده به از خفتگی باشد 

بیشتر اسیبهای  کوهنوردی هنگام فرود اتفاق می افتد بعضی از منابع به بیش از 80% اشاره کرده اند. تجربیات ما از حوادث سالهای اخیر کوهنوردی و همیالیا نوردی هم همین مسئله را نشان میدهد چه در کوهنوردان آماتور و چه در کوهنوردان حرفه ای که نمونه های بسیاری را نیز میتوان نام برد. (دکتر بهالو، لیلا اسفندیاری و...) ولی براستی چرا فرود حتی برای کوهنوردان حرفه ای و توانمند هم آبستن حادثه است؟

1-    سبکبار بودن

بسیاری از کوهنوردان برای اینکه فشار کمتری را هنگام صعود به قله تحمل کنند و یا بتوانند سرعت حرکت بیشتری داشته باشند و یا گاه ضعف و نا آمادگی خود را بپوشانند با کوله باری سبک بدون به همراه بردن حداقل امکانات اقدام به صعود بخصوص از کمپ های آخر و یا در صعود های یکروزه میکنند. این افراد بنا را بر این میگزارند که در مسیر هیچ اتفاق غیر منتظره ای رخ نخواهد داد. هوا خراب نخواهد شد، راه را گم نخواهند کرد، اتفاقی برای کسی نخواهد افتاد و ... و این یعنی سپردن سلامت و جان خود به احتمالات و قضا و قدر. بسیاری از این کوهنوردان به راحتی صعود می کنند و باز میگردند اما اگر کوچکترین تغیری ایجاد شود، راهی به خطا رفته شود، بادی بوزد، برفی بیاید، مهی جلوی دید را بگیرد (که بسیار هم پیش می آید ) آنگاه ...

برای نمونه میتوان به حادثه دماوند برای تم کوهنوردی هرمزگان و یا حادثه کل جنو نام برد که نبود اندک وسایل شب مانی کمی آب و غذا باعث شد تا شب مانی ساده به فاجعه ای بزرگ بینجامد.

2-     اعتماد به هوشیار ماندن هنگام باز گشت

بسیاری از کوهنوردان هنگام برنامه ریزی برای بازگشت به توانمندیهای خود در حالت عادی تکیه میکنند توانایی هایی چون: قدرت بدنی، توان مسیر خوانی، توان نقشه خوانی، تجربه کوهنوردی و... در حالیکه بخصوص در ارتفاع در صعودهای سنگین در آب و هوای سرد و مخصوصا در هیمالیا به هیچ عنوان کوهنوردان نباید به هوشیاری و توان ذهنی و در نتیجه قدرت بدنی خود هنگام بازگشت اعتماد کنند زیرا به دلایل متفاوت هوشیاری و توان ذهنی انسان در ارتفاعات بلند و در صعودهای سنگین به شدت کاهش یافته و تخریب میشود. آثار ارتفاع بخصوص در منطقه مرگ، طولانی شدن ماندن در ارتفاع، سرما وهیپوترمیا وعوارض آن،  کمبود آب بدن ناشی از تعریق و فعالیت سنگین، کاهش شدید انرژی ناشی از فعالیت و بی اشتهایی و اشکالات تغذیه ای در برنامه ها که معمولا پیش می آید، تخلیه انرژی عواملی هستند که هرکدام به تنهایی برای از بین بردن هوشیاری انسان کافی هستند، حال اینکه در کوهستان و بخصوص در ارتفاعات بلند معمولا همه همراه هم میباشند و بخصوص آسیبهای ناشی از ارتفاع و کمبود اکسیژن و سرما و هیپو ترمیا به شدت باعث اختلال در قضاوت و زوال عقل و هوشیاری میشود. آنگاه انسان نه تنها نمیتواند از توانمندیهای خود بهره ببرد  بلکه حتی نمیتواند در شریط خاص و حتی عادی قضاوت درستی داشته باشد. هرچه زمان صعود بیشتر شود هرچه به ساعات پایانی روز نزدیک شویم این مشکل بیشتر و حاد تر میشود و در نتیجه در هنگام فرود که معمولا پایان روز و پایان صعود است بسیار بیشتر به چشم می آید. باید به خاطر داشت که هوشیاری انسان در پایان یک صعود سنگین در باز گشت از هیمالیا نمیتواند چندان قابل اعتماد باشد.

3-     اشتباه در مسیر خوانی

آنچه انسان از طبیعت هنگام صعود میبیند با آنچه هنگام فرود دیده میشود بسیار متفاوت است. به این علت گفته میشود در صعود همیشه پس از چند گام برگردید به پشت سر بنگرید و مسیر بازگشت را با خود مرور کنید کوهنورد موفق کسی است که فرودش را از اولین لحظه صعود آغاز کند و در تمام مسیر حتی یک لحظه از اندیشیدن به بازگشت غافل نشود. بسیاری از دو راهی ها، پرتگاه ها، پپستی ها و بلندیها و ... هنگام بازگشت است که دیده میشوند و اگر در راه صعود  ارزیابی نشده باشند می توانند مشکلات بسیار به بار آورند.

4-     صعود تا آخرین نفس تا آخرین لحظه

لذت رسیدن به قله، تلاش برای هدر نرفتن زحمات انسان، فکر کردن به عواقب و حرف و حدیثهای صعود نکردن، همه و همه باعث میشود که گاه کوهنوردان دل به دریا بزنند و تمام داشته هایشان را در راه صعود ورسیدن به قله صرف کنند و آنگاه هنگام بازگشت با توجه به خطرات پیش گفت در پایان صعود و در پایان روز، خسته با هوشیاریی کمتر از حد طبیعی وقتی که دیگر آن نیروی عظیم که انسان را به قله میکشاند جای خود را به خواب آلودگی و خستگی و بی حوصلگی و نرسیدن فرود میدهد به فکر بازگشتن بیفتند.

5-    آثار روانی

همیشه رسیدن به قله انگیزه انسان را چند برابر میکند و این انگیزه بر بسیاری از چیزها و ناتوانی ها غلبه میکند اما هنگام باز گشت دیگر از آن انگیزه قوی خبری نیست. اندکی اشتباه، اندکی ناملایمت، کمی ناپایداری جوی میتواند انسان خسته و نه چندان هوشیار و سرمازده را به راهی بی باز گشت بکشاند

سخن آخر

شاید بتوان دلائل دیگری نیز به این مقوله ها برای خطر ناک بودن فرود اضافه کرد که مثلما همفکری دو ستان، همنوردان و اساتید گرامی میتواند به پربار شدن این مطلب کمک کند. اما بیاید برای همیشه یک بار دیگر به خاطر بسپاریم که بسیاری از حوادث کوهنوردی در راه بازگشت است که بوقوع می آیند. بیاید فرود را هیچگاه دست کم نگیریم. بیاید از اولین لحظه صعود به بازگشتن بیندیشیم. بیاید بکوشیم تا همه وقت و توانمان را بدون توجه به باز گشت صرف صعود نکنیم. بیایید یادمان باشد که کوهنوردی با سالم برگشتن است که به پایان میرسد. بیاید چشمهای نگران مانده بر در را که بازگشت عزیزانشان را به انتظار نشسته اند هیچگاه فراموش نکنیم.

دکتر فرید عباسی دزفولی

تابستان - 92

 لطفا پس از خواندن مطلب نظراتتان را از ما دریغ نفرمایید

انتقاد کنیدتا اشکالات برطرف شود

 

پیرامون هیمالیانوردی ما ایرانی ها !!! - سمینار ایرانیان و صعودهای برون مرزی

 

                       پیرامون هیمالیانوردی ما ایرانی ها !!!

"حمید ناصری"

                                                                                                                                

هر نظام اجتماعی مجموعه ای از خرده نظام ها و نقش هایی است که هدف مشترکی را دنبال می کنند. پیوستگی این نقش ها ، ارزشهایی را پی می گیرد که بر همدیگر تاثیر گذارند .همچنین ارزشها و هنجارهایی دارد که برخی از آنها مورد قبول تمام خرده نظام و برخی دیگر برای معدودی از آنها ارزشمند و قابل توجه است.

نظام اجتماعی ایران دارای ویژگی و شرایط خاص در نظام جهانی است این ویژگیها گاهی انحصاری است و گاهی اشتراکاتی با سایر نظامها و ملتها دارد .  این ویژگی ها برخی بازتاب شرایط اجتماعی و سیاسی و اقتصادی است و بطور کلی ویژگی های القایی هستند و بعضی نیز برگرفته از ارزشهاو باورها ، سنتها و رسومات ... ( فرهنگ ها ) می باشد .  

کوهنوردی نیز شکلی جزئی از فعالیتها و فرآیند هایی اجتماعی و به نوعی خرده نظامی از نظام اجتماعی ایران به شمار می آید که نمی توان شرایط ، ارزشها ، باورها و سنتهای رایج در کوهنوردی را در مفهوم کلی  آن جدا از نظام ایران مورد بررسی قرار داد .

بقیه در ادامه مطلب ...


                                

ادامه نوشته

پزشکی کوهستان ،دردها و آرزوها - سمینار ایرانیان و صعودهای برون مرزی

پزشکی کوهستان، درد ها و آرزوها

مقدمه

عشق شاید تنها واژه ای باشد که بتواند ارتباط واقعی یک کوهنورد با کوهستان را نشان دهد. کوهنوردی تنها یک ورزش نیست، زیستن در جهانی متفاوت است، با تجربه ها و نیازهای متفاوت. حضور در متفاوت ترین و گاه مخاطره آمیز ترین قسمتهای جهان، رو در رو شدن با خاص ترین آب و هوا ها و عدم دسترسی به تمامی مظاهر تمدن و تنهایی، تنهایی مطلق... . اینها همه باعث می شود تا یک کوهنورد تفاوت این ورزش با سایر ورزشها را در تمام لحظات کوهنوردی با تمام وجود احساس کند. و این تفاوت است که نیازهای متفاوت ایجاد می کند. تفاوتی مشهود در همه صحنه ها و عرصه ها از تجهیزات و وسائل گرفته تا آموزشها ،تمرین ها،آمادگیهای رو حی و بدنی و نیازهای پزشکی درمانی و آموزشی.

کوهنوردی یعنی حضور در متفاوت ترین و گاه مخاطره آمیز ترین قسمتهای جهان، رو در رو شدن با خاص ترین آب و هوا ها و عدم دسترسی به تمامی مظاهر تمدن و تنهایی، تنهایی مطلق... 

هر کوهنورد باید بتواند تمامی نیازهای ضروری خود را بدون احتیاج به دبگران برطرف کند. یک کوهنورد باید بتواند خودش در هر شریطی غذا درست کند، مواد اولیه تهیه کند،  چادر بزند، نیازهای بهداشتی درمانی خود را برطرف کند و جان کلام اینکه هر کوهنوردی باید بتواند بدون نیاز به دیگران زنده بماند.

جان کلام اینکه هر کوهنوردی باید بتواند بدون نیاز به دیگران زنده بماند.

پزشکی کوهستان چیست؟

پزشکی کوهستان به سلسله مباحثی گفته می شود که به  بیماریها و مشکلات بهداشتی - درمانی خاص کوهستان و کوهنوردان می پردازد.

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

ایرانیان و صعودهای برون مرزی - یک روز بیاد ماندنی


ایرانیان و صعودهای برون مرزی

سمینار "ایرانیان و صعودهای برون مرزی "روز پنجشنبه ۲۷ بهمن ماه به همت فدراسیون کوهنوردی و تلاشهای بی پایان دوست عزیزم دکتر بهپور برگزار گردید در باشگاه پیام برگزار شد.

روزی خوب و بیاد ماندنی بود علاوه بر اینکه چند نسل از کوهنوردان کشور در کنار یکدیگر جمع شدند حرفهای شنیدنی بسیاری هم شنیدیم و بسیار از دوستان و همنوردان آموختیم.نتیجه کار علی رغم کاستی های نه چندان مهم قابل احترام و ستودنی بود

مطالب بسیار مفیدی گفته شد که من به شخصه بهره فراوان بردم

گرچه آقای شعاعی در طی سخنرانی من بیرون سالن بود ولی در بیشتر سخنرانی ها حضور کامل داشت که قابل تقدیر بود .

 از نظر من مطلب آقای حمید ناصری با ارزش ترین و قابل توجه ترین مطلب دوره بود که اجرای با احساس و بدون نقص ایشان هم به همراه لهجه شیرینشان باعث شد که بسیار بر دل حضار بنشیند تشویق ادامه دار ایشان در پایان مطلبشان گواه این نکته بود.گرچه حرف های ایشان دل چند نفری را هم رنجاند!!

مطالب ارائه شده در سمینار نشان داد که اگر فرصتی باشد و زمینه ای ایجاد شود اعضا جامعه کوهنوردی حرفهای زیادی برای گفتن دارند که شنیدنی و راهگشا  است

اگر بخواهیم چنمد ایراد کوچک را هم برای خالی نبوده عریضه بگویم یکی وقت کم اختصاص داده شده برای بیان مطالب بود که تقریبا هیچ سخنرانی با آرامش کارش را به پایان نبرد . حجم مطالب بگونه ای بود که به راحتی می توانست دو روز کامل را در بر بگیرد.

وقت ابتدایی که به مسئوبلین از جمله آقای شعاعی و دکتر سجادی داده شد بسیاتر زیاد بود گرچه شاید چاره ای هم نبود و لازم بود.

سالن محل اجرا گرچه راحت و بسیار خوب بود ولی به هیچ عنوان یک سالن حرفه ای نبود بطوری که در بسیار از نقاط سالن سن دیده نمی شد و یا تریبون کاملا در جلوی پرده قرار داشت. محل کنفراس اگر در سالنی حرفه ای تر میبود بسیار بهتر بود گرچه حتما هماهنگی همین سالن هم به زحمت انجام شده است.

من به مرور زمان مطالب ارائه شده در کنفراس و عکسهای آن را منتشر میکنم تا مورد استفاده همگان قرار گیرد.

امیدوارم دو کار مهم در ادامه انجام شود

۱- این سمینارها ادامه یابد که حتما باعث خیر برای جامعه کوهنوردی خواهد بود

 ۲- مقالات این سمینار بصورت کتاب با نشری با کیفیت و تدوینی حرفه ای در اختیار عموم قرار گیرد

بی شک انجام این کار به اهمیت برگزاری اصل سمینار نباشد از آن کمتر نیست به نوبه خودم از دکتر بهپور عزیز که بار اصلی سمینار بر دوشش بود و مجوعه فدراسیون سپاسگذارم و دست مریزاد می گویم

منتظر انتشار مقالات با ارزش سمینار در این وبلاگ باشید.

 

 

همایش ایرانیان و صعودهای برون مرزی


پزشکی کوهستان  - دردها و آرزوها 

این نام مقاله من است که در این سمینار ارائه می شود


یافته های جدید در باره نوشابه های انرژی زا

 

یافته های جدید در باره نوشابه های انرژی زا

بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد که مردم با خریدن نوشیدنی های ورزشی، پودرهای پروتئینی بدنسازی و کفش های ورزشی گران قیمت فقط پولشان را هدر می دهند.

ژورنال پزشکی بی بی سی و برنامه پانوراما در تحقیقی که در این باره انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که برای اثبات تاثیری که گفته می شود محصولات ورزشی دارند، "شواهد روشنی" موجود نیست.

لوکوزید، پرفروش ترین نوشابه انرژی زای بریتانیاست. در تبلیغات این نوشابه آمده است که این نوشابه سوختی محسوب می شود برای تقویت بنیه ورزشی و کمک می کند که مصرف کنندگان را برای مدت طولانی تر با انرژی تر نگه می دارد.

دکتر هنگان، سرپرست تیم تحقیق آکسفورد که بر روی پرونده لوکوزید تحقیق کرده است، در این باره می گوید که شواهد برای تایید این ادعا سیار ضعیف است و شامل حال همه مصرف کنندگان نمی شود.

به گفته وی به طور کلی چیزی وجود ندارد که تایید کند، نوشیدنی های کربوهیدارتی موجب افزایش توانایی های ورزشی می شوند.

این موضوع درباره انواع و اقسام پودرهای ورزشی هم صدق می کند.

پروفسور بنو نیگ، از دانشگاه کالگاری کانادا که بیش از ۴۰ سال است بر روی بیومکانیک دویدن مطالعه می کند در این باره می گوید تا مدت ها تصور می شد که کفشی که چگونگی فرود آمدن پا را روی زمین به گونه ای خاص کنترل کند به کیفیت کلی دویدن و یا نتیجه ای که حاصل می شود کمک می کند اما به گفته وی بر خلاف این تصورات، هر کفشی که فرد در آن احساس راحتی کند، اندازه اش باشد و با پوشیدنش از فعالیت هایش لذت ببرد کفش خوب و درستی است.

منبع : BBC

همفکری  کرده  در بحث مشارکت نمایید

شما چه فکر می کنید؟